18 Aralık 2016 Pazar

App Store Nedir?

App StoreiOS'dakı mobil uygulamalar için Apple tarafından işletilen online mağazadır.İlk defa 10 Temmuz 2008 yılında iPhone 3G'de devreye giren App Store, iTunes Store üzerinden çalışmaktadır. Mağaza, kullanıcılara iOS SDK ile geliştirilen uygulamaları taramasına ve indirmelerine olanak tanır. iPhoneiPod TouchApple Watch, 4.nesil Apple TV ve iPad kullanıcıları bu mağazadan ücretsiz veya ücretli uygulamalar indirebilmektedir.App Store üzerinden yapılan alışverişlerde gelirin %30'u Apple'ye aktarılmakta, geri kalan %70'lik dilim ise uygulamanın üreticisine gitmektedir. Bazı uygulamaların ücretsiz deneme sürümü ve paralı sürümü bulunmaktadır. Ücretsiz deneme sürümleri genellikle reklam içermektedir. Bazı ücretli uygulamalarda ise uygulama içi satınalma özelliği bulunmaktadır.
App Store nişanı

App Store'un Google Play'dan fazla uygulama içerdiği sanılmaktadır. Uygulamaların iCloud entegrasyonu sayesinde daha önce ücretli indirdiğiniz uygulamayı başka bir Apple cihazına indirmek için yeniden ücret ödemenize gerek kalmamaktadır.Eylül 2014 itibariyle App Store'da 1.200.000'i aşkın yazılım bulunmaktadır.

Apple'ye göre, App Store'nin Haziran 2016'dan itibaren 2 milyon uygulaması var ve App Store'un 2008'de piyasaya sürülmesinden bu yana 130 milyar defa indirilen uygulamalar, geliştiricilere yaklaşık 50 milyar dolar kazandırıyor.1 Eylül 2016'da Apple, 7 Eylül'den itibaren amaçlanan şekilde çalışmayan veya geçerli inceleme yönergelerine uymayan eski uygulamaları kaldıracağını açıkladı.

Geliştiriciler uyarılacak ve uygulamalarını güncellemek için 30 gün süre verilecek, ancak başlangıçta çökecek olan uygulamalar hemen kaldırılacakdır. Ayrıca geliştiriciler tarafından kaydedilen uygulama adları, geliştiricilerin uygulama adlarına uzun açıklamaları veya alakasız terim eklemelerini engellemek amacıyla ve geliştiricilerin App Store'deki arama sonuçlarındaki sıralamasını iyileştirmek için 50 karakteri aşamaz. App istihbarat firması Sensor Tower, Ekim 2016'da App Store'dan 47.300 uygulamayı kaldırdığını ve önceki aylık uygulama kaldırma sayısının yüzde 238 oranında arttığını gösterdi.